Spel vd week/maand

Moord in Kansas

Myrtle  Bennett

Kansas 29-9-1929

De 36 jaar oude (rijke) parfum handelaar John G. Bennett speelde met zijn vrouw Myrtle tegen Charles en Mayme Hoffman.
Naarmate de middag vorderde werd het commentaar van de Bennett's op elkaars spel venijniger.
Als gevolg van het volgende spel ( hieronder )waarop John down ging in vier schoppen liep de twist zo hoog op dat John zijn vrouw enkele vuistslagen toediende.
Myrtle zei dat alleen een prul van een vent zijn vrouw sloeg, waarop John zijn koffers ging pakken.
Myrtle gaat stampvoetend naar de slaapkamer van haar moeder en haalt een automatisch pistool uit de lade. Ze gaat naar de badkamer waar John met Charles Hoffman staat te praten en richt het pistool op hem. John probeert te vluchten, maar op het  moment dat hij de deur dichtgooit vuurt Myrtle twee kogels op hem af die dwars door het hout gaan. Gelukkg voor hem mist ze. Ze blijft met geladen pistool wachten bij de badkamer, totdat ze John richting de buitendeur hoort gaan. Ze volgt hem en vuurt nog tweemaal. Ditmaal wordt hij dodelijk getroffen. Hij weet zich nog naar binnen te slepen, waar hij neerploft op een stoel, en zijn laatste woorden spreekt: "Ze heeft me te pakken."
Vervolgens valt hij bewusteloos op de grond, waar hij komt te overlijden. Beseffende wat ze heeft gedaan, gaat Myrtle naar John toe om zich over hem te ontfermen. Ze begint onophoudelijk te huilen en zo wordt ze ook door de politie aangetroffen. Ze wordt beschuldigd van moord met voorbedachten rade.
Hieronder het "dodelijke" spel.

De start was aas en Charles switchte boer in de hand genomen door John. Hij trok twee keer troef: Boer naar de Aas  en kleine  naar de Heer.  acht getroefd . Aas en 9 na,  genomen in oost door de vrouw. Getroefd met 5
De vrije klaveren in noord zijn nu onbereikbaar omdat Charles metvrouw de zaak op slot doet.
Om het bovenstaande spel te volgen: klik voortdurend op NEXT.

 Om ook niet alsnog door Myrtle vermoord te worden zul je  het spel wél goed moeten afspelen.
Zie hieronder. Klik een paar keer op NEXT en daarna op PLAY >>

 Voor het hele proces - foto's - gevolgen en de analyses van o.a. Ely Culbertson
klik hier

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen